Malabi warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne: wspólne przyrządzanie izraelskiego deseru malabi 

Organizatorzy Shalom Polin wychodzą z założenia, że o kulturze najpełniej, ale i najbardziej swobodnie można mówić przy stole. Uczestnicy dotychczasowych edycji Shalom Polin mieli okazję poznać kulinarny alfabet żydowski: od chały i cymesu, przez hummus i falafele, aż po pieczenie żydowskiej babki kugel i smażenie latkesów (placków ziemniaczanych).

Drugi dzień festiwalu rozpocznie się od wspólnego przyrządzania przepysznego izraelskiego deseru malabi. Pod okiem dra Wojciecha Śledzia (Towarzystwo Polsko-Izraelskie Wspólne Dziedzictwo Moreshet Meshutefe) nie tylko poznamy recepturę i sposób przygotowania deseru, ale też porozmawiamy na temat kultury żydowskiej i dowiemy się jakie smaki panują w izraelskim jadłospisie. Z warsztatów wyjdziemy z głową pełną wiedzy i szczęśliwymi żołądkami.

سرور مجازی هلند

Data

01 kw. 2023
Zakończone!

Czas

11:00 - 11:45

Informacje dodatkowe

Dzień 2

Lokalizacja

Aula 1. 43
Aula 1.43, Wydział Filologiczny UG, ul. Wita Stwosza 55

Organizator

SHALOM POLIN 8. GDAŃSKI FESTIWAL KULTURY ŻYDOWSKIEJ
Kod QR