Warsztaty kulinarne: wspólne przyrządzanie izraelskiego deseru malabi
Organizatorzy Shalom Polin wychodzą z założenia, że o kulturze najpełniej, ale i najbardziej swobodnie można mówić przy stole. Uczestnicy dotychczasowych edycji Shalom Polin mieli okazję poznać kulinarny alfabet żydowski: od chały i cymesu, przez hummus i falafele, aż po pieczenie żydowskiej babki kugel i smażenie latkesów (placków ziemniaczanych).
Drugi dzień festiwalu rozpocznie się od wspólnego przyrządzania przepysznego izraelskiego deseru malabi. Pod okiem dra Wojciecha Śledzia (Towarzystwo Polsko-Izraelskie Wspólne Dziedzictwo Moreshet Meshutefe) nie tylko poznamy recepturę i sposób przygotowania deseru, ale też porozmawiamy na temat kultury żydowskiej i dowiemy się jakie smaki panują w izraelskim jadłospisie. Z warsztatów wyjdziemy z głową pełną wiedzy i szczęśliwymi żołądkami.
سرور مجازی هلند